Begon in januari 2000 als hoofdredacteur van Elsevier Weekblad en is dat, met dezelfde overgave, nog steeds. Hij breidde de titel uit met speciale edities, modebladen, een nieuws- en opiniesite, een maandblad en een boekuitgeverij.

Arendo Joustra is sinds april 1989 in dienst van Elsevier Weekblad. Achtereenvolgens als algemeen verslaggever, politiek redacteur, chef van de politieke redactie, correspondent Europese Unie in Brussel en chef van de redactie Nederland. In januari 1996 trad hij toe tot de hoofdredactie, om in 2000  hoofdredacteur te worden.

Van 1980 tot 1989 werkte hij achtereenvolgens als sociaal-economisch, parlementair en politiek redacteur bij de Volkskrant.

Joustra studeerde journalistiek in Utrecht en aan Iowa State University in Ames, Iowa (Verenigde Staten).

Hij vervult diverse bestuursfuncties. Zo is hij lid van de raad van toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum en van het Roosevelt Instituut voor Amerikaanse Studies in Middelburg. Ook is hij bestuurslid van het Lucas-Ooms Fonds, de Willem Oltmans Stichting, de Bart Tromp Stichting en de Jac van Veen Persprijs. In oktober 2016 is hij benoemd tot lid van de Academie De Gouden Ganzenveer.

Joustra schreef ruim een dozijn boeken en treedt geregeld op als commentator in radio- en televisieprogramma’s.

In 2013 ontving hij de oeuvreprijs Mercur d’Or.