CDA-leider Sybrand Buma houdt negende HJ Schoo-lezing

De negende HJ Schoo-lezing wordt maandagavond 4 september 2017 gehouden door CDA-leider Sybrand Buma. De christendemocratische voorman zal in De Rode Hoed in Amsterdam spreken over een nog nader te bepalen onderwerp.

Sybrand Buma (1965) houdt de publiekslezing op uitnodiging van de redactie van Elsevier Weekblad, die de lezing jaarlijks organiseert aan het begin van het politieke seizoen. De HJ Schoo-lezing is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

Vorig jaar werd de HJ Schoo-lezing gehouden door minister Edith Schippers. Eerdere sprekers waren onder anderen burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en premier Mark Rutte.

Buma is sinds oktober 2010 fractieleider van het CDA in de Tweede Kamer en politiek leider van zijn partij. In 2012 en 2017 (6 zetels winst) was hij lijsttrekker. In 2017 publiceerde hij het boek Tegen het cynisme. Voor een nieuwe moraal in de politiek.

Praktische informatie

De lezing wordt gehouden in De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam website: www.rodehoed.nl

Aanvang van de lezing om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.15 uur.

Ticketprijs: € 15 (inclusief tekstuitgave), abonnees van Elsevier betalen € 12,50

 

Aanmelden kan via http://events.onebusiness.nl/evenement/hj-schoo-lezing/