Over taal kun je je blijven verbazen. Waarom nemen veel mensen ineens de foutieve uitdrukking ‘geïnspireerd op’
in de mond en spreken ze gretig over ‘beleving’? Mag een premier ‘pleur op’ zeggen? Waarom zeggen jongeren ‘awkward’ en ‘oh my God’ in plaats van ‘gênant’ en ‘allememaggies’?

Waar komen fraaie nieuwe woorden als ‘mooiboy’ en ‘sporno’ vandaan?  Is het wel verstandig om tegen kinderen ‘dada’ te zeggen en ze namen als ‘Vlinder’ te geven? Hoe terecht is het als ‘linksgekkies’ termen als ‘negerin’ taboe verklaren? En wat is ‘taboe’ eigenlijk? En waarom zeggen mensen tegenwoordig zo vaak ‘eigenlijk’?

Aan verbazing over dergelijke kwesties wordt wekelijks uiting gegeven in de taalrubriek in Elsevier Weekblad. Dit boek is een tweede selectie uit de veelgelezen stukjes. De eerste selectie verscheen in 2011 onder de titel Taal. 211 x verbazing over hedendaags Nederlands. Het laat zien dat taal een weerspiegeling vormt van maatschappelijke ontwikkelingen. Wie wil weten hoe Nederland verandert, kan veel leren van het eigentijdse taalgebruik van de bevolking.

Dit boek telt 200 pagina’s en kost € 14,95. Te bestellen via de webshop of via telefoonnummer 085-8888151. Ook te koop in de boek- en tijdschriftenhandel.